Saturday, September 21, 2013

Η πρώτη βιβλιοθήκη, χωρίς βιβλία!


Η BiblioTech είναι η πρώτη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, που εδράζεται στο Τέξας και δεν διαθέτει κανένα απολύτως βιβλίο με την παραδοσιακή του μορφή. Αντιθέτως, είναι πλήρως εξοπλισμένη με 48 υπολογιστές και δεκάδες tablet, με τα οποία τα μέλη μπορούν να κατεβάζουν και να διαβάζουν e-books.

Εκτός των άλλων, οι υπολογιστές υποστηρίζουν πολλά και διαφορετικά προγράμματα νέας τεχνολογίας, όπως για την επεξεργασία εικόνων (Adobe Photoshop) ή εκμάθησης ξένης γλώσσας (Mango Languages).

Η βιβλιοθήκη κλείνει σήμερα μία εβδομάδα λειτουργίας και όπως λέει η υπεύθυνη του τομέα Πληροφοριών της βιβλιοθήκης Cathy Maras, "η βιβλιοθήκη λειτουργεί υποστηρικτικά στο σύστημα της πόλης και δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τις ήδη υπάρχουσες".



Ο χώρος είναι ειδικά κατασκευασμένος για παιδιά, διαθέτοντας iPad με ενσωματωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο πάντα το συνδυασμό της τεχνολογίας, του παιχνιδιού και της μάθησης.

Επίσης, η BiblioTech υποστηρίζει και την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να σκανάρουν σημεία της βιβλιοθήκης και μέσω ειδικής εφαρμογής, να βρίσκουν καινούρια βιβλία αλλά και να μαθαίνουν όλα τα νεώτερα για τον πολυχώρο.


No comments:

Post a Comment